11 Nisan 2015 Cumartesi

AYNALAR, YÜZÜNÜZÜ GÖSTERMEK İÇİN DEĞİL SADECE !

Bugün sıradan bir gün aslında ama hani bahar geldi, güneş açtı, etraf bir cıvıl cıvıl oldu ya; sizin de içinize bir neşe, bir enerji doluverdi. Dün akşam karar verdiniz bugün giyeceklerinize. Siyahları şöyle bir bakışta elediniz. Kahverengilerini de geçtiniz. Bugünün de günlerden cumartesi olmasından mütevellit o çok sevdiğiniz laci kotunuzu poponuza geçiriverdiniz. Güzel bir t-shirt, zarif bir şal, şık da bir blazer ile tamamladınız. Aynanın karşısına geçip şöyle bir boydan kendinize baktınız. Hafif de yan döndünüz, tamam. Artık bugün için hazırsınız. Öyle değil mi?




Değil işte! Sizler herhangi bir hikaye kitabındaki tek boyutlu resimler değilsiniz. İnsanlar sizi sadece en, boy, yükseklik olarak görmüyor. Dolayısı ile karşıdan nasıl gözüktüğünüz kadar yandan, çaprazdan ya da arkadan görüntünüz de önemli.

O çok beğendiğiniz kot pantolonun beli pot yapıyor mu yandan baktığınızda? Cepleri yukarıda mı, aşağıda mı? Birbirine çok mu yakın yoksa ayrık mı? Poponuz ile ilgili tüm algıyı yaratacak kriterin bu olduğuna dikkat ettiniz mi? Mini eteğinizi çekiştirerek önden vermek istediğiniz görüntüye ulaşırken arkadan poponuzun yarattığı yarım ay şeklindeki açıklığı farkettiniz mi? Giymediğiniz pantolonları minik kullanışlı şortlara çevirirken önden arkaya doğru kavisli kesip popo çizginizi saklamanız gerektiğini akıl edebildiniz mi? Son olarak da ayakkabınızın yamulmuş topukları diyorum ve daha fazla devam edemiyorum.

Tekrarlıyorum. Sizler çok boyutlusunuz. Aynaları mutlaka ama mutlaka boydan kullanın ve lütfen arkanıza bakmayı atlamayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder